”Alennuksia hotelleissa ja rautateillä”
Yhdistyksen perustamiskokous pidettiin 20.12.1932 Teatteriravintola Tillikassa, missä perustettiin Kauppaedustajaliitto Tampereen osasto. Se kuului kattojärjestö SKEL:ään eli Suomen Kauppaedustajien liittoon. Ensimmäisenä puheenjohtajana aloitti John Vuoristo. Silloin oli muitakin valtakunnallisia vastaavia järjestöjä Itä-Suomen Kauppaedustajat – ja Suomen Kauppamatkustajat yhdistykset, jotka alueellisesti yhdistyivät Tampereella 11.1.1048 Myyntimiehet Tampereen osastoksi, silloin kokouspaikkana oli Tammer ja puheenjohtajaksi tuli O.L Menander. Jäseniä tuolloin oli 260 hlöä, nyt yhdistyksessä on n 2000 jäsentä. Myyntimiesten naistoimikunta perustettiin Tampereelle 27.4.1955 ja sen pj:na aloitti Aino Kouvo.
Samana vuonna -55 yhdistys aloitti myyntimieslounaat, jotka pidettiin joka kuukauden 1. maanantai, sinne kutsuttiin aina joku ulkopuolinen luennoitsija, joka auttoi myyntimiehiä olemaan eri asioissa ajan tasalla. Naisyhdistys lahjoitti yhdistykselle lipun, joka vuonna -63 vihittiin käyttöön Suomalaisella Klubilla. Naisyhdistys järjesti mm tapahtumia, joilla kerätiin jäsenmaksujen lisäksi yhdistykselle varoja. Siihen aikaan yhdistys keräsi myös eläkemaksua, koska työeläkelaki astui voimaan vasta vuonna 1962. Myyntimiehillä oli kyllä jo oma tapaturmavakuutus ollut vuodesta 1927, ”tapaturmavakuutus erityisehdoin”, mitä ne eritysehdot olivat, sitä tarina ei kerro.
Tänäkin päivänä Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten suosituimmat jäsenpalvelut ovat koulutukset, lakipalvelut sekä virkistystoiminta , samat kuin yhdistyksen perustamisen aikaan. Sotavuosinakin pyrittiin pitämään kokouksia sekä juhlat vuosittain. Sotavuosina ei myyntimiehillä ollut paljoakaan oman alan töitä, joten he ilmoittautuivat Tampereen kaupungille työväeksi, mutta saivat vastauksena kaupungilta, että kaupunki voi sotatilan vuoksi ottaa töihin vain naisia. Yhdistyksen historiaan on kirjattu myös sodassa kaatuneet jäsenet, heistä ensimmäinen oli 11.12.39 kaatunut Eero Salonen.
Vuodesta 1962 Pirkanmaan myynnin ja markkinoin ammattilaisten virkistystoiminnan keskeisenä tapahtumapaikkana on ollut oma kesäpaikka Haukanpesä Nokian Tottijärvellä, joka tarjoaa edullista majoitusta ja mahdollistaa ajanviettoa Pyhäjärven rannalla kesäaikaan jäsenistölle. Toki jo vuonna -33 yhdistys alkoi suunnittelemaan oman kesäpaikan ostamista, 50-luvulla sellaista oltiin ostamassa Tampereelta Teiskosta, mutta myyjä vetäytyikin kaupasta.
Tampere on aina ollut aktiivinen toimija myös valtakunnallisesti,mm 40-50 -lukujen vaihteessa yhdistyksen edustajalla oli mukanaan 17 ehdotusta valtakunnallisiin sääntömuutoksiin, kuinka monta niistä meni läpi tarina ei kerro. Vaikka nimi on ollut Tampereen osasto, on siihen kuulunut alusta asti koko Pirkanmaa, alussa jopa Hämeenlinna, joka myöhemmin perusti oman yhdistyksen. Ympyrä siis sulkeutuu, kun yhdistyksissä taas mietitään alueiden rajoja.
Koko 90 vuoden toiminnan ajan yhdistyksen tehtävänä on ollut tukea myynnin ja nykyisin myös markkinoinnin parissa toimivia jäseniä. Vuonna -53 tehtiin mallisopimukset myyntimiehille, koska laki Kauppaedustajista astui voimaan vasta -75, alusta asti järjestettiin koulutuksia jäsenille mm Kauppaseuran ja eri yritysten edustajien kanssa. Koska myyntimiehet olivat itsenäisiä edustajia, oli alennusten neuvotteleminen myös tärkeä osa jäsenetuja. Alkuvuosina auto oli harvinainen työväline kauppaedustajalle, joten työmatkat tehtiin pääosin junalla, siellä kulki mukana näytteet niin vaatteista, koneista ja kaikesta mitä Suomen kansa tarvitsi. Siksi neuvoteltiin rautateille ”matkalaukkualennuksia” sekä etuja hotelleihin. Tosin joskus hotellit purkivat näitä sopimuksia, koska osa majoittujista ”herätti pahennusta”, mutta koska kauppaedustajat olivat tärkeä kohderyhmä hotelleille, saatiin nämä edut neuvoteltua uudelleen kuntoon.
Yhdistyksen alussa lanseerattu lause ”Alennuksia hotelleissa ja rautateillä” on siis kestänyt hyvin aikaa nämä 90 vuotta kuten myös koulutukset, lakineuvonta ja virkistys.